Ändra ditt mentala tillstånd med Binaural Beats

Binaural beats är hörselbearbetning artefakter som producerar stimulering i hjärnan. Dessa frekvenser kan, när de används korrekt, orsaka en ökning eller minskning av vissa hjärnvågor som redan finns i människans sinne. När vissa hjärnvågor är förhöjda kan det skapa ett antal effekter på sinnet. Till exempel kan ökningar i teta vågor ge en känsla av avkoppling, meditation och / eller ut ur kroppsupplevelser.

Det finns fem huvudhjärnvågor i det mänskliga sinnet. Dessa vågor kallas alfa, beta, delta, gamma och teta. Var och en ger en viss effekt på det mänskliga sinnet. Manipulering av vågfrekvensnivån för en eller flera kan inducera valfri önskad känsla. Här är en beskrivning av varje hjärnvåg och hur binaurala slag kan påverka ditt sinne.

Alfahjärnvågor sträcker sig mellan 7-13 Hz (hertz). Vid höga nivåer kan alfavågorna inducera en känsla av avkoppling medan de är vakna, före sömn eller dåsighet före vaken, REM (snabb ögonrörelse) sömn och drömmer. Binaurala ljud som ger 8-12 Hz kan ge en eller flera av dessa känslor till en person. Tillsammans med teta vågor kan alfavågor hjälpa till att slåss beroende.

Betavågor kan ge effekter som liknar koffein. Dessa inkluderar men inte begränsat till upptagen och orolig tänkande, aktiv koncentration, paranoia och upphetsning. Frekvensen för betavågor är mellan 13-39 Hz. Om dessa effekter görs ordentligt kan alla dessa effekter upplevas på samma gång, även om de flesta människor är mer än villiga att undvika paranoia scenen. Betarytmeaktivitet kan också ökas med frivilligt undertryckt rörelse.

Delta-rytmer Hz sträcker sig från 0,1-4. Det är en hjärnvåg med hög amplitud. Det är vanligtvis associerat med nivå 3 och 4 av NREM (icke-snabb ögonrörelse), de djupaste nivåerna av sömn. Det kan också skapa drömlös sömn hos en person.

Gammavågor, 25-100 Hz, hjälper till att lösa problem, högre mental aktivitet, rädsla och medvetande. Det kan också hjälpa med meditation, precis som teta vågor. Höga nivåer av gamma kallas joniserande strålning. Det har förknippats med att orsaka cancer hos människor, men kan också användas för att behandla cancer även om det är anledningen till att personen har det i första hand.

Theta-rytmen är förknippad med djup avslappning, meditation och icke-snabb ögonrörelsesömn. Binaurala beats som manipulerar sinnets Hz kan ge dessa önskade effekter. Användning av binaurala ljud har visat sig inducera sömn och avkoppling när man riktar sig mot theta-hjärnvågorna. Tetavågor kan tillsammans med alfarytmer hjälpa en individ att komma över missbruk som cigaretter och alkoholism. Theta vågor sträcker sig från frekvenser på 4-12 Hz.

Den största distributören av binaurala beats and sound på internet idag heter I-Doser. I-Doser har en mängd olika produkter, var och en med sina egna individuella effekter. Det kan imitera effekterna av receptbelagda läkemedel, professionella medlingstekniker, näringsämnen som är nödvändiga för muskeltillväxt och till och med effekterna av receptbelagda och rekreationsläkemedel. Mp3-filerna kan köpas till billiga priser. De erbjuder också gratis nedladdningar för dem som vill testa det. I-Doser ger information om rätt hörlurar att använda och vilken typ av inställning du behöver vara för att få de bästa effekterna av det. Binaural beats-länken nedan ger mer information om ämnet såväl som den kostnadsfria datorprogramvaran och var man kan få gratis ljud från.

Reply