Ärlighet frigör ditt sinne

En av de mest inspirerande sakerna du kan göra för att förändra ditt liv är att vara ärlig och vara ärlig mot andra. När du ljuger om något, något stort eller litet, får du synkroniseringen av vem du verkligen är. När du berättar sanningen hela tiden blir du känd för att säga sanningen och människor kommer till dig och vet att de kommer att få sanningen.

Faktum är att de flesta människor du träffar är oärliga inklusive dig ibland. Det låter som ett sorgligt uttalande. För att illustrera detta, prova denna övning;

Tänk på alla dina kollegor på jobbet och namnge de du skulle lita på och känna dig trygga att de inte skulle säga något annat till någon. Jag talar inte stora hemligheter; Jag pratar också om de små sakerna.

Tänk nu på dina vänner och gör samma övning. Var nu helt ärlig, det här är bara en övning i huvudet, det finns inget behov av att känna illojalt, du ställer en fråga och besvarar den på ett sant sätt.

Många människor kan göra denna övning och om de är helt ärliga mot sig själva, vara lite chockade över vad de tycker. Det finns inte många riktigt ärliga människor där ute. Jag menar inte att de flesta människor är brottslingar. Jag talar om alla som spelar spelet att gå framåt i livet, överlevnad av de allra finaste och självbevarande som är ganska mycket av oss alla.

Stärka dig själv

Jag började vara ärlig mot mig själv och världen när jag var runt 16 eller 17. Jag var en typisk tonårspojke, jag ville ta reda på om flickor och ta reda på det snabbt. När jag skulle se en tjej i några veckor och inte ville se henne igen försökte jag alla sätt att komma ur förhållandet utan att bryta med henne. Jag skulle försöka vara ett monster av en pojkvän, humörig, grinig och lägga ner henne. Detta verkade ha en motsatt effekt än den önskade. Jag skulle låtsas att jag gillade andra flickor och gjorde en poäng av att göra henne avundsjuk. Jag gjorde allt men berättade för flickan att jag inte ville gå ut med henne.

Jag kände mig alltid synkroniserad när jag var så här med en tjej så en dag efter att ha sett en härlig tjej i ungefär 5 veckor bestämde jag mig för att berätta för henne att jag inte ville se henne längre eftersom jag inte riktigt ville ha henne, jag bara tyckte att hon var riktigt trevlig. Jag förberedde mig för att berätta sanningen och samlade upp allt mitt mod, eftersom jag var tillräckligt stor för att tro att hon kanske vill döda sig själv eller något. Jag berättade tjejen exakt hur jag kände och hennes reaktion förvånade mig. Hon kysste mig på kinden och tackade mig för att jag sade sanningen.

Detta stärkte mig och förändrade mitt liv. Jag försökte ärlighet med allt,

“Ja mamma, det var jag som bröt plattorna och inte min lillasyster”

“Jag hatar det när du skriker hela tiden och behandlar oss som skit, inte längre”

“Du är egentligen inte en bra vän, du backstab, behandla kvinnor som skit, du är pigheaded etc, jag vill inte längre hänga med dig”

“Jag är lite prick ibland och jag är ledsen”

“Jag älskar chick flicks”

Ärlighet styrkte mig verkligen och gav mig modet att stå upp för mig själv i livet medan de första 18 åren i mitt liv tillbringades för att gömma mig för sanningen på alla områden i mitt liv.

Sanningen frigör verkligen ditt sinne. När vi berättar lögner eller är oärliga med någonting är vårt sinne i ett tillstånd av oro. Vi kanske går igenom en situation i våra huvuden och säger “Jag önskar att jag hade sagt honom detta” Jag önskar att jag hade stått upp och verkligen berättat för dem hur jag känner mig.

Håll händerna upp

Det är inte lätt att vara sanningsenlig eller stå upp till plattan som ska räknas. Min fru och jag lär alltid våra barn att ta det på hakan om de har gjort något fel, de kommer att straffas mindre för att stå upp och erkänna något än om de berättar en lögn om något och inte äger upp.

När jag har gjort något på jobbet antingen av misstag eller medvetet jag alltid, håll alltid händerna upp och säger “det var jag”. Men nu har jag rykte att vara ärlig och pålitlig och jag känner mig okej i mig själv, jag har inget tillstånd av inre orol att kämpa med.

Min fru känner att jag är “den mest sanningsenliga personen hon känner”. Om hon försöker på något och säger orden “Ser min bum ut stort i det här” kommer jag alltid att säga sanningen. Min fru vet att jag aldrig kommer att ljuga för henne.

Jag förespråkar inte att gå runt och utplåna sanningen hela tiden. Jag vill inte att du ska gå runt din arbetsplats och säga “du är en kuk, du är en idiot, du är en slapper och du är värre än värdelös”. Men vad jag gör är dessa tre saker:

Var alltid ärlig mot dig själv. Om du är en idiot, erkänna det och håll upp dina händer och be om ursäkt. Om du har fel om något ska du erkänna det och be om ursäkt.
Vänta tills du är inbjuden att berätta sanningen om någon i deras ansikte. Gå inte runt och bläddra för hur du verkligen känner för människor, men gör det dock känt att om någon ställer dig en personlig fråga som ber om sanningen, se till att de vet att du kommer att vara riktigt ärlig mot dem.
Om någon på något sätt gör dig orolig ska du tala med personen som är direkt involverad och inte prata om personen bakom ryggen.

När du är ärlig, se till att det är på ett trevligt sätt och se till att det finns en ansvarsfriskrivning där de första gången du utövar ärlighet som “Vill du verkligen att jag ska säga sanningen eller vill du att jag ska berätta vad du vill hör? “, när du blivit känd för att vara ärlig behöver du inte säga detta.

Att öva ärlighet är det mest befriande du kan göra för dig själv och kommer att förändra ditt liv på sätt som du aldrig trodde var möjligt.

Prova det här hemma

Prova den här övningen de närmaste veckorna.

Under de första tre dagarna känner du igenom de möjligheter du hade att säga vara ärliga om något. Gör inte något åt ​​det, bara känna igen möjligheterna, t.ex. din chef säger något du inte håller med om och de ger dig en möjlighet att uttrycka din åsikt, du sa till en vän att du känner dig illa och inte ville gå ut, enkla saker som det. Bara känna igen alla möjligheter.

Under de kommande tre dagarna erkänner möjligheterna igen, men den här gången var ärlig vid ett tillfälle, välj det enklaste tillfället att vara sanningsenlig i.

Under de kommande tre dagarna erkänner du möjligheterna igen och var ärlig vid tre tillfällen.

För resten av ditt liv erkänner du möjligheterna och var ärlig.

Reply